Stage Software Engineer

GridLine biedt plek voor een stagiair Software Engineer. Je werkt als onderdeel van ons ontwikkelteam aan applicaties geschreven in Java. Je werkt bijvoorbeeld mee aan onze eigen zoekmachine GridWalker ES en aan onze applicaties voor taalanalyse. Je bouwt nieuwe modules, je ontwikkelt databases, en je werkt met REST, webservices, en AJAX.

Over GridLine

GridLine is een snel groeiend ICT-bedrijf dat gevestigd is in hartje Amsterdam. GridLine werkt voor grote opdrachtgevers, zoals het GVB, Provincies Friesland en Noord-Brabant, een aantal grote advocatenkantoren en verzekeringsmaatschappijen, de Tweede Kamer, Beeld en Geluid, Amsterdam Museum, UMC Utrecht, De Nederlandse Taalunie, en vele andere. GridLine maakt database- en web-applicaties. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in zoekmachines.

Stage Software Engineer

Je werkt als onderdeel van ons ontwikkelteam aan applicaties geschreven in Java. Je werkt bijvoorbeeld mee aan onze eigen zoekmachine GridWalker ES en aan onze applicaties voor taalanalyse. Je bouwt nieuwe modules, je ontwikkelt databases, en je werkt met REST, webservices, en AJAX.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken een student in een informatica-opleiding, liefst in de richting software engineering (SE) of een andere richting waar je goed leert ontwikkelen. Het is handig als je (hobby-)ervaring hebt met het ontwikkelen van java-applicaties. Kennis van andere programmeertalen is ook altijd handig.

Wat kun je leren?

Je studeert Informatica, Software Engineering of een andere relevante studie aan de Universiteit of Hoge School en wil graag meer ervaring opdoen met de ontwikkeling van software in:

  • Java
  • Linux
  • Git
  • Diverse Apache libraries, waaronder Lucene

Aan het eind van de rit kun je technische wensen realiseren in gestructureerde, goed geteste java-applicaties. Je weet dan ook veel (meer) van Debian, Apache en REST.

Wat bieden wij?

GridLine biedt je de werkomgeving om je talent en ambities te benutten en verder te ontwikkelen. Je werkt altijd aan oplossingen die je in je persoonlijke ontwikkeling verder helpen. Bij GridLine werken alleen hoogopgeleide ontwikkelaars en analisten. Je krijgt dus begeleiding van mensen waar je wat van kunt leren. GridLine biedt je genoeg verantwoordelijkheid om je echt te ontwikkelen in je vakgebied. We bieden stagiairs een stagevergoeding van €450,= per maand. GridLine groeit snel en biedt je direct carrièremogelijkheden.

Interesse?

Mail nu naar stage@gridline.nl . Leg in drie zinnen uit waarom jij geschikt bent voor GridLine en voor deze stage. Stuur je CV mee. Dan nemen we direct contact met je op voor een afspraak in onze grachtentuin.