Mijn Stad Mijn Dorp

16 october 2010

GridLine is, met zijn partner DEVENTit, uit 9 aanbieders verkozen om het project Mijn Stad Mijn Dorp te realiseren. Dit project van het Historisch Centrum Overijssel gaat een uniek samenwerkingsplatform worden voor de geschiedenis en het erfgoed van de provincie Overijssel, zoals die wordt gezien door de mensen zelf.

GridLine werd verkozen om zijn kennis van zoeken, specifiek voor het Nederlands, en zijn kennis van open architectuur en open source. DEVENTit viel in de aanbieding op door zijn kennis van collectiebeheer. De twee bedrijven versterken elkaar en hebben aangekondigd vaker te gaan samenwerken.

GridLine is blij met HCO als klant en met dit project. Wij werken graag in de erfgoedsector en in Mijn Stad Mijn Dorp kunnen wij bovendien voluit gaan met onze zoektechnologie van de GridWalker ES, en onze kennis van open source en open architectuur. Bovendien bouwen wij een community met behulp van Drupal. De uitdaging daarbij is om te zorgen dat mensen deze community optimaal gaan gebruiken. Onze usability-experts zullen daartoe nauw samenwerken met de klankbordgroep.