GridLine in de Volkskrant

29 september 2010

In de wetenschapsbijlage van de Volkskrant verscheen op 27 september een artikel over het werk van GridLine voor de TaalUnie: de TermTreffer. De TermTreffer is een unieke Nederlandse toepassing om terminologie te extraheren uit teksten. TermTreffer onderscheidt zich van grote buitenlandse producten door zijn betere resultaten op Nederlandse documenten.

Bij TermTreffer wordt niet alleen gebruik gemaakt van standaard machine learning en statistiek, maar ook van de modules voor het Nederlands uit de GridLine TaalServer. Hierdoor worden onder meer namen, afkortingen en samenstellingen beter herkend, alsmede spellingsvariaties. Door de opzet van de architectuur, met koppelmogelijkheden via een pipeline, is TermTreffer zelfs uniek in de wereld.

Organisaties kunnen TermTreffer straks inzetten om hun terminologie beter te beheren. Dat is belangrijk, want goed terminologiebeheer leidt tot efficiënter werken, bijvoorbeeld bij het schrijven van brieven, opslaan van documenten en terugvinden van informatie. Bovendien worden misverstanden vermeden.

Link naar het artikel van Peter van Ammelrooy van de Volkskrant.