Nieuws

Nieuwe site in ontwikkeling

8 mei 2014

Op de nieuwe site veel aandacht voor onze producten zoals Klinkende Taal en de GridWalker-producten, en voor onze componenten WoordenlijstBeheer, TaalServer, KwaliteitsBox en DataConnectoren

GridWalker T in architectuur Tweede Kamer

20 december 2013

De Tweede Kamer verwerkt dagelijks duizenden documenten. Alle documenten worden voorzin van trefwoorden. GridLine levert GridWalker T aan de Tweede Kamer. met GridWalker T wordt het mogelijk om de trefwoorden semi-automatisch toe te voegen. Dat scheelt tijd en snelheid.

Spellingcorrectie voor het Frysk

14 augustus 2013

GridLine heeft de nieuwe spellingcorrector voor het Frysk geleverd. In Word, Outlook, web, en voor de iPad.

Gemeente Houten kiest voor Klinkende Taal

16 juni 2013

GridLine gaat Klinkende Taal leveren aan de Gemeente Houten. 

Klinkende Taal voor het Afrikaans

16 mei 2013

GridLine gaat Klinkende Taal ook beschikbaar maken voor het Afrikaans en andere talen in Zuid-Afrika

Aquo LOC beschikbaar met WoordenlijstBeheer

22 april 2013

Voor Informatiehuis Water maakte GridLine met WoordenlijstBeheer een beheeromgeving en front-end voor de Aquo LOC.

Online Wurdboek Frysk

12 februari 2013

GridLine heeft in samenwerking met de Fryske Akademy het Friese woordenboek online gebracht. De basis voor de toepassing wordt gevormd door ons product GridWalker ES en onz componenten WoordenlijstBeheer en DataConnectoren.

Module Mogelijke Vaktermen voor HealthBase

10 februari 2013

Stichting HealthBase neemt een nieuwe module in gebruik van Klinkende Taal: De module Mogelijke Vaktermen.

Taalanalyse voor Politie Amsterdam-Amstelland

14 juli 2011

 Voor Politie Amsterdam-Amstelland ontwikkelde GridLine een applicatie voor de analyse van getuigenverklaringen. 

De automatische taalhulp

12 mei 2011

"Hoe kan de computer ons helpen bij het schrijven? Wat is de stand van zaken op het gebied van spellingcontrole? Wat weet de computer van grammatica en stijl? Kan de computer de leesbaarheid van een tekst bepalen?"

Klinkende Taal op Overheid & ICT

8 april 2011

Klinkende Taal staat 19 tot en met 21 april op de beurs Overheid & ICT.
De ontwikkeling van onze leesbaarheidstool Klinkende Taal heeft dit jaar natuurlijk niet stilgestaan. Steeds meer overheidsinstellingen kiezen voor efficiëntie en klantvriendelijkheid door het gebruik van Klinkende Taal.

Samenwerking met Documentaal

25 januari 2011

Voortaan is de leesbaarheidstool Klinkende Taal ook te gebruiken in dStyle, de huisstijlapplicatie voor MS Office van Documentaal. GridLine en Documentaal bundelen hun krachten en bieden klanten een totaalcontrole voor hun documenten: op huisstijl én leesniveau.

ZieOok: Recommendation voor Beeld en Geluid en de erfgoedsector

22 october 2010

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft GridLine gekozen als leverancier voor het ontwikkelen van een innovatieve technologie voor het op maat aanbieden van (erfgoed-) content. GridLine werd geselecteerd na een selectietraject waar vijf leveranciers op hadden ingeschreven.

Mijn Stad Mijn Dorp

16 october 2010

GridLine is, met zijn partner DEVENTit, uit 9 aanbieders verkozen om het project Mijn Stad Mijn Dorp te realiseren. Dit project van het Historisch Centrum Overijssel gaat een uniek samenwerkingsplatform worden voor de geschiedenis en het erfgoed van de provincie Overijssel, zoals die wordt gezien door de mensen zelf.

Masterclass Nederlandse Taal- en Spraak Technologie

10 october 2010

Efficiënter, beter en lekkerder werken met taal-, spraak- en zoek-oplossingen.

Werkt u voor de Overheid en heeft u interesse in ICT-oplossingen rondom Taal, Spraak en Zoeken? Meld u dan aan voor onze exclusieve Masterclass Nederlandse Taal- en Spraaktechnologie (TST).

GridLine in de Volkskrant

29 september 2010

In de wetenschapsbijlage van de Volkskrant verscheen op 27 september een artikel over het werk van GridLine voor de TaalUnie: de TermTreffer. De TermTreffer is een unieke Nederlandse toepassing om terminologie te extraheren uit teksten. TermTreffer onderscheidt zich van grote buitenlandse producten door zijn betere resultaten op Nederlandse documenten.

Deerns: Corporate zoeken met Lucene/GridWalker ES

20 september 2010

Voor Deerns ontwikkelde GridLine een zoekmachine op basis GridLine's  op Lucene gebouwde zoekmachine GridWalker ES. GridWalker ES  indexeert 3,4 miljoen documenten van in totaal 2,8 terabyte in 7 vestigingen. 

Thesaurus voor waterbeheer IDsW

14 september 2010

 GridLine gaat software leveren voor de beheeromgeving en verspreiding van de Aquocatalogus, de thesaurus/ontologie die is opgesteld voor normalisatie van het taalgebruik over waterbeheer.

Vinden met Fast voor UMC Utrecht

8 september 2010

 GridLine heeft het functioneel ontwerp afgerond voor het project Vinden in de intranet-omgeving van UMC Utrecht. De opgave daarbij was om van zoeken, vinden te maken. GridLine doet dit door ons 20 punten kwaliteitsplan voor zoeken.

Tweetalig zoeken in de Friese Erfgoedsector

16 augustus 2010

Voor Bibliotheekservice Fryslân en Tresoar ontwikkelde GridLine een tweetalige zoekservice. Hiertoe bouwden wij met behulp van taaltechnologie een tweetalige thesaurus op cultuurgebied.  

Klinkende Taal in TeleCommerce Magazine

15 augustus 2010

 In het juli/augustus-nummer van TeleCommerce Magazine (100% Klantcontact) verscheen een artikel over Klinkende Taal, de GridLine's tool die professionals helpt bij het schrijven van begrijpelijke teksten.

Terminologie-extractie voor de TaalUnie

28 mei 2010

GridLine is door de Nederlandse TaalUnie na een Europese aanbesteding geselecteerd voor het project TermTreffer.

Tiengemeten in het nieuws

19 mei 2010

De Tiengemeten-site van GridLine is een mooi vroeg voorbeeld van een vernieuwende erfgoedsite. In een volledig interactieve kaart-applicatie met multimediale tijdbalk wordt zoeken en navigeren een inspirerende gebruikerservaring.

Overheid en ICT 2010

15 april 2010

GridLine op BNR

7 december 2009

Op 3 december gaf GridLine een live interview op Business News Radio. Tigran Spaan vertelde over één van onze concrete taaloplossingen: Klinkende Taal, de tool die ambtenaren helpt bij het schrijven van begrijpelijke brieven.

Sharepoint, GridWalker en kennis voor Calibris

16 november 2009

Calibris huurt GridLine in voor het project infoMi. infoMi wordt een platform in SharePoint MOSS waarmee het informatie- en kennisproces binnen Calibris vorm wordt gegeven. In het traject wordt onder meer gebruik gemaakt van de GridWalker Zoekmachine voor het Nederlands.

GridWolf, documentoplossing in Sharepoint

21 october 2009

GridLine krijgt veel vragen van organisaties die veel documenten hebben en die beter willen kunnen terugvinden en beheren. Daarom hebben wij het beste van onze bestaande modules op dit gebied, gecombineerd in een nieuw product: GridWolf. GridWolf is de oplossing in Sharepoint voor organisaties die een DMS te ver vinden gaan.

Ontmoet GridLine op conferenties

5 october 2009

GridLine is aanwezig op de conferenties De Klantgerichte Overheid (7 oktober), Hartman Event (8 oktober), Document Life Cycle (9 november), NVB Jaarcongres (12 november), DISH (9-10 december) en op Advanced Search Services for Scientists (SURFFoundation, 11 december). Kom langs op onze stands of spreek ons even aan!

Veel vraag naar zoekmachine GridWalker

30 september 2009

GridLine levert architectuur genealogisch zoekportaal WieWasWie

20 september 2009

GridLine heeft in opdracht van de Stichting Archief Programmatuur de architectuur ontwikkeld voor WieWasWie. Wij zijn daartoe geselecteerd uit tien gespecialiseerde aanbieders. De beoordeling van het resultaat door een externe deskundige was buitengewoon lovend.

Zoeken in video

27 augustus 2009

 GridLine voert voor het Filmmuseum een proef uit met het zoeken in films. Van Nederlandse films van verschillende ouderdom wordt spraak omgezet in tekst. Daardoor wordt het mogelijk beter te zoeken in de filmdatabank. Bovendien wordt het voor het Filmmuseum makkelijker om metadata toe te voegen aan de films.

Zoekmachine Aceh-archief online

3 april 2009

De Koninklijke Bibliotheek en het KITLV vroegen GridLine om een drietalige zoekmachine te bouwen voor het Aceh-archief. GridLine bouwde in enkele weken deze zoekmachine, die gekenmerkt wordt door het eenvoudig "browsen" door de website door het klikken op zoektermen, talen, periodes en auteurs, volgens ons motto "niet tikken maar klikken".

GridLine versterkt senior staff

1 maart 2009

Het team van GridLine is in korte tijd versterkt door de komst van drie nieuwe ervaren medewerkers. Rob Bisseling leidt vanaf 1 januari 2009 onze marketing en sales-afdeling. Hendrik Eppinga en Baldur Kristjánsson zijn onze nieuwe architecten/senior developers. Barbara Jans is onze ervaren nieuwe office manager.

GridLine ontwikkelt functioneel model en architectuur voor landsbrede genealogische zoekmachine

3 februari 2009

Stichting Architectuur Programmatuur (STAP) ontwikkelt voor de Nederlandse archieven een portaal voor persoonsinformatie: WieWasWaar (oude werktitel: MijnVoorouders).

Kennisdatabase voor top 5 advocatenkantoor

7 september 2008

GridLine bouwt voor een top 5 advocatenkantoor de kennisdatabase. Deze wordt door GridLine ontwikkeld in MOSS (SharePoint). De kennisdatabase zal modeldocumenten en voorbeelden bevatten, die door professional support lawyers en kennismedewerkers zullen worden toegevoegd.

Symposium over automatische taalcontrole

14 mei 2008
Op 14 mei 2008 organiseerde GridLine (i.s.m. de Universiteit Utrecht en de Nederlandse Taalunie) een laagdrempelig symposium rondom methodes en hulpmiddelen voor het schrijven van klantvriendelijke teksten. Bij die gelegenheid werden onder meer onze Klinkende Taal producten gepresenteerd.

SMS-dienst voor GVB online

20 april 2008

Meningen over producten geëxtraheerd uit blogs

10 maart 2008

 GridLine voert samen met de universiteiten van Amsterdam, Groningen en Leuven een project uit waarmee bedrijven automatisch de mening over hun merknamen kunnen halen uit wat mensen erover schrijven op blogs.

GridLine breidt uit

2 januari 2008

Seminar over Klant en Taal in Mövenpick-hotel

12 december 2007

Wikipedia Provincie Fryslân opgeleverd

11 september 2007

Kenniskaarten voor top 15 Advocatenkantoor

20 augustus 2007

Höcker Advocaten kiest voor GridLine

6 juli 2007

Rapport herstel Vertaalsoftware

12 juni 2007

GVB-intranet wordt kern-applicatie

15 april 2007

GridLine maakt kaarten voor Dialect Atlas

12 februari 2007

Enorme verbetering Haltetijdenmodule GVB

23 december 2006

Zoeken in Collecties Tresoar

10 september 2006